Tarihi Konuşma, Tayyip'e Tarihi Sorular

3001 izlenme 02 Temmuz 2021
Reklamlar
Tarihi Konuşma, Tarihi Sorular.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan, tayyip'e: “Ethem Sancak bana 18 ayda tankı üretecek koyacak dedin. Ethem Sancak nerede? Yok. Tank nerede tank? O da yok” 


Kılıçdaroğlu ‘peşkeş çektiler’ dedi. Sen ‘Çekmediler’ diyorsun. Sen mi yalan söylüyorsun, Kılıçdaroğlu mu yalan söylüyor? Orada en büyük teşviği verdin Ethem Sancak’a. Türkiye’nin en büyük teşviğini.

Dedin ki ‘Bir yıl içerisinde burada fabrika kurulacak, silah üretilecek’ dedin. Milletvekili arkadaşlarım bugün Karasu’ya gittiler. Yok öyle bir fabrika, yok öyle bir şey. Hani kamulaştırıp da Ethem Sancak’a verdiğin o güzel arazi var ya… O yok. Başka kim yok biliyor musun? Ethem Sancak da yok. Niye biliyor musun? Ben sana bu ekranlardan söyleyeyim. 

Sen Ethem Sancak’a BMC şirketini arsa fiyatının yarısına, 751 milyona verdin. O sana geldi. ‘Bana Katar’ı ortak et savunma sanayine gireyim’ dedi. Sen ‘hay hay’ dedin. Türk ordusunu, Tank Palet’ten, sanayiden çıkarttın. Katar ordusunu yüzde 50 civarında ortak ettin. Şimdi duydum. Sakarya’da demişsin ki, onlar finansal ortak. Yahu bu milleti kendine güldürme. Bu yalanlara son ver. Ne demek finansal ortak? 

Ortaklık ahbap ortaklığı olmaz. Dost ortaklığı olunmaz. Parayla olur parayla. Onlar para verirler. Finansal ortak olurlar.  


Kaç para verdiler Ethem Sancak’a biliyor musun? 300 milyon dolar verdiler.  360 milyon dolar verdiler. Peki Ethem Sancak bunu aldı cebine koydu. Sonra o Katar Ordusu’yla birlikte tank üretecekti ya Ethem Sancak, hani 2 milyon metrekare araziyi peşkeş çektiğin Ethem Sancak, hani tank palet fabrikasını peşkeş çektiğin Ethem Sancak.

 O Ethem Sancak seni kandırmadı. Senin bilgin dahilinde tam 480 milyon dolara Tosyalılara devretti, cebine parayı koydu. Ortadan kayboldu. Tank var mı, tank?

 ‘Bir yıl sonra’ demiştin. Tank yok. Kim yalan söylüyor? Kılıçdaroğlu mu, sen mi? Sen yalan söylüyorsun Tayyip Erdoğan. Sen yalan söylüyorsun. 

Peki, ‘Ethem Sancak’a bana 18 ayda tankı üretecek koyacak’ dedin. Ethem Sancak nerede? Yok. Tank nerede tank? O da yok. Kim yalan söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu? Sen yalan söylüyorsun. Sen yalan söylemeye devam ediyorsun. Bir de hem bizi güldürüyorsun hem de milleti kendine güldürüyorsun.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yaşanan Sel Felaketinin İlk Dakikaları Birdenbire Atatürkçü olanların geçmişte söylediği sözler Ekonominin Sorumlusunu Buldu: 2001 krizi Tayyip'ten sabır çağrısı: Gerçek mümin yoklukta sabredendir