Kemal Kılıçdaroğlu, Sadat Denilen Oluşumun Önünde Tarihi Bir Konuşma Yaptı

402 izlenme 13 Mayıs 2022
Reklamlar
Kılıçdaroğlu, tayyip'ın eski danışmanı emekli asker Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın Beylikdüzü’ndeki merkezine gitti.  

İçeri girmesine izin verilmeyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  

 – “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘tedhiş’, Türkçesi de ‘terör’.  

  – Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluş. Dolayısıyla eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve Suriye’den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın. 

 – Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, ki olursa olsun, seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Bunu bütün Türkiye’ye ve halkımıza açıkça ifade ediyoruz.  

 – Biz CHP’yiz, Kuvâ-yi Milliye’ciyiz, biz öyle SADAT’çılardan, tedhişçilerden korkacak değiliz. Korkaklar, kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları korumaz. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mütevazilikte Son Nokta Gökçek'ten sunucuya 'Bu arkadaşı susturuyor musunuz yoksa telefonu kapatayım mı?' Gazeteci Erk Acarer'den Şok Bilgiler. 2 vekilin Sedat Peker'i Arayıp Neler İstediğini Açıkladı Ekmek Ürt. Sendika Başkanı, 'Bizim toplum ekmek ile karnını doyurduğu için 20 senedir bunlar yönetiyor' deyince sunucu susturmak için çırpındı