Chp Sözcüsü Yeniden Gündeme gelen Reza Zarrab olayı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu

1028 izlenme 21 Eylül 2020
Reklamlar
Chp Sözcüsü Faik Öztrak Yeniden Gündeme gelen Reza Zarrab olayı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkede adaletin ve özgür basının bitirildiğine değinen Faik Öztrak, şunları kaydetti:  "Dün gece dünyada büyük bir skandal patladı. Bazı bağımsız, özgür basın kuruluşları, ABD Hazine Bakanlığı belgelerinden yola çıkarak, dünya üzerinde yasa dışı para hareketlerini ve uluslararası bankaların kara para aklamadaki rolünü ifşa etti. 

Bu belgelerde tanıdık bir isim var, o da Reza Zarrab. Aynı gün Reza Zarrab'ın kuryesinin röportajı da kamuoyuna servis edildi. Bu kuryenin verdiği bilgiye göre Reza Zarrab, İran-Türkiye hattında, 20 milyar dolarlık bir para ticaretine aracılık etmiş. 

Bu para ticaretinde 800 milyon dolar Türkiye'de rüşvet olarak dağıtılmış. Bunlar kuryenin iddiaları. Röportajda yüce divanda aklanmayan, aklanması TBMM'de AK Parti çoğunluğu tarafından engellenen bakanların hepsinin ismi geçiyor. 

Böyle bir mülakatı, Türkiye'de kaç basın kuruluşu yapabilir? Mülakatı bıraktık, bakalım kaç gazete veya medya kuruluşu bu iddiaları haber yapabilir? Bunu göreceğiz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Ton Balığı Firmasının üretim görüntüleri tartışma yarattı Leyla Alaton'dan şok sözler: Çünkü asıl t....k kadınlarda! Manisa Merkezli Deprem Anından Bir Görüntü Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çarpıcı Bir Konuşma: 'Sevgili Halkım Bu Son Şansın'