Bu Kadarı Ancak Türkiye'de olabilirdi. Önce şarkısını sonra adını çaldılar birde tazminat ödettiler

1836 izlenme 27 Ekim 2020
Reklamlar
Bu kadarı ancak Ancak Türkiye'de olabilirdi.
2006 yılında yaptığı şarkıyı hem sahiplenip hem de ismini çaldılar üstüne üstlük yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali gerçek Gökçe Kırgız'ı tazminat cezasına çarptırdılar.

2006 yılında yayınlanan, "Kalbime Gömerim O Zaman" isimli şarkısıyla milyonlarca kez izlendi. Herkes onu yüzünü görmeden şarkısı ve sesi ile tanıdı. Söz konusu şarkıyı halen milyonlarca kişi ezbere biliyor. Gökçe Kırgız, şarkısını zamanında tescil ettirmediği için başka bir kişiye 25 bin lira tazminat ödediğini, defalarca mahkemelere ve savcıların karşısına çıktığını açıkladı. Uzun süren mahkeme sürecinde ise şarkının bestesinin kendisine, sözlerinin ise Almanya'da yaşayan bir Türk adına tescillendiğini açıkladı. Gökçe Kırgız, konu ile ilgili olarak, "Şarkı Youtube'da yayınlandı. Ben daha 17 yaşındaydım. Piyasada adımı duyurmak gibi bir şey yoktu. Arkadaşlarımla paylaştığım bir şarkıydı. Ancak Youtube'da ciddi anlamda talep gördü. Bir takım müzik yapım şirketleri bana ulaşmaya başladı. Sosyal medya da Youtube da bugünkü kadar etkili değildi. Ben o zaman lise son sınıftaydım ve albüm yapma düşüncem yoktu. Çok panikledim ve korktum. O dönemde şarkıyı sahiplenmeye başladılar" dedi



Ancak olayların, şarkısının haklarını almaktan daha öteye gittiğini ve kimliğinin de başkası üzerine tescillenmeye başladığını söyleyen Gökçe Kırgız, şu anda milyonlarca kişinin Gökçe Kırgız olarak bildiği kadının kendi ismi üzerinden para kazanmaya başladığını ve bunu sürdürdüğünü söyledi. 
Gökçe Kırgız, "Kalbime Gömerim O Zaman" isimli şarkının kendisine ait olduğunu belirtirken, Gökçe Kırgız adını kullanan kişinin önceki isminin Merve Doğan olduğu ve 2013 senesinde mahkemeye başvurarak ismini Gökçe Kırgız'a çevirdiği belirtiliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ersan Şen Sığınmacılar İçin Referandum yapılsın deyince ak yandaşlar çıldırdı Gıda Terörü Hız Kesmiyor. Süt banyosundan sonra bir skandal daha Akepe'li aile danışmanının unutulmaz skandal konuşması: 'Kocama Arkadaşımı Tavsiye Ettim' Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinden rektör yardımcılığını kabul eden şahsa zor soru