All News
08 Mayıs 2022 ( 44 izlenme )
Reklamlar

10 yıllık ihalesini kazandığı işletmeye 9 milyonluk yatırım yaptı, 6 yıl geçmeden elinden aldılar! Şimdi hukuk savaşı veriyor

10 yıllık ihalesini kazandığı işletmeye 9 milyonluk yatırım yaptı, 6 yıl geçmeden elinden aldılar! Şimdi hukuk savaşı veriyor

 

Balıkesir'in en gözde sayfiye bölgelerinden Altınoluk'taki Öğretmen Evi Sosyal Tesisleri'nin işletme ihalesini 10 yıl boyunca almış olan kadın girişimci, 600 bin dolarlık yatırım yaptığı tesisin hukuksuz bir şekilde elinden alınması nedeni ile mahkemeye koştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım çağrısında bulunan Esra Türedi'nin eşi Murat Türedi, "Yargıtay ve Danıştay kararlarına rağmen tahliye işlemleri hukuksuz şekilde gerçekleştirildi. Mahkeme kararı olmadan yaptığımız yatırımları sokağa attılar" ifadelerini kullandı.

Esra Türedi 2016 yılında yapılan ihaleye katılarak Altınoluk Öğretmen Evi'nin restoran ve kantin işletmesi haklarını 10 yıllığına aldı. Türedi, hizmet standartlarının altında bulunan tesise kendi imkanları ile yaklaşık 600 bin dolar yatırım yaparak tadilat çalışmalarını yaptırdı. Fakat iddialara göre; kısa süre sonra öğretmen evi yönetimi tarafından mobbing uygulamaları yapılmaya başlandı. Pandemi sürecinde kapalı olmasına rağmen resmi kurumların bir çoğuna uygulanan kira indirimi veya muafiyeti uygulamalarından muaf tutuldu.

 

 

USULSÜZ TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Pandemi süreci içerisinde resmi kurumlar ile yazışmalar gerçekleştirdiği için bir süre kirasını geciktirdi ve iddiasına göre usulsüz bir tebligat aldı. Tebligatın eline ulaşmamasına rağmen verilen süre içerisinde tüm kira borçlarını ödedi.

İŞ YERİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme kararı olmadan, kirasını talep edilen süreler içinde ödemediği ve farklı bir isim ile işletme yapıldığı iddia edilerek kaymakamlık emri ile iş yeri tahliye edildi. İşletmeye ait demirbaş eşyalar apar topar bir yedi emin deposuna konuldu.

"PLANLI BİR ŞEKİLDE YILDIRMA VE MOBBİNG UYGULANDI"

Yaşadığı tüm bu zorlu süreçleri anlatan Esra Türedi’nin eşi Murat Türedi, Bu bir yatırımcının yardım çığlığıdır. Eşim 2016'da ihale ile Altınoluk Öğretmenevi Sosyal Tesisleri restoran ve kantin işletmesini kiraladı. Devletten 1 kuruş almadan işletmeye yaklaşık 600 bin dolar yatırım yaptık. Değeri artan işletmeyi bir rant aracı olarak gören idareciler tarafından planlı bir şekilde yıldırma ve mobbing uygulanmaya başladı. Geçtiğimiz aralık ayı ise kira borcu olmamasına rağmen ve mahkeme kararı olmadan önce anahtar değiştirildi, sonra ise idare tarafından Yargıtay ve Danıştay kararlarına rağmen tahliye işlemi gerçekleştirildi. Demirbaş ve özel eşyaların bir kısmı işletmede kaldı, bir kısmı ise yedi emin deposuna kaldırıldı. Nereye götürüldüğünü sorduğumuzda ise "Devlet mallarınıza el koydu" dendi. Eşim bu psikolojik şiddeti kaldıramadı, rahatsızlandı" ifadelerini kullandı.

"2 MEMUR TARAFINDAN BU ŞEKİLDE CEZALANDIRILDIK"

Bir kadın girişimciye mobbing uygulandığını dile getiren Türedi, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yatırım yapın, istihdam oluşturun" çağrısı üzerine bu yatırımı yaptık. Fakat 2 memur tarafından bu şekilde cezalandırıldık. Kadın yatırımcı ve mobbing konusunda çok hassas olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan'dan acil yardımlarını rica ediyorum" sözlerini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Uğur Dündar'ı Suç ve Suçluyu Övmekten İhbar Edenin Peker'e koruma veren akp'li olduğu ortaya çıktı MÜLTECİLER OLMAZSA FABRİKALAR DURUR Osmanlı Dönemine Dayanan Paralar Satışa Sunuldu. 5. Mehmed Dönemine Aitler Büyük Skandal. Bakalım Bunu Nasıl Savunacaklar?